We hangen de vlag uit!

Ontwerp vlag voor de Nijverheid in Hengelo

Vanaf december 2021 kunnen alle inwoners in de Hengelose buurt de Nijverheid de vlag uithangen. De buurt heeft namelijk haar eigen vlag!

Al geruime tijd lag er bij stichting BewonersOverleg de Nijverheid (BON) het voorstel op tafel om voor de wijk de Nijverheid een vlag te laten ontwerpen, echter kwam het er steeds niet van. De stichting had al diverse oproepen geplaatst in hun buurtkrant én op social media, maar hier kwam weinig respons op.

De Slingerbeurs is een platform waar Hengelose maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers elkaar treffen om samen de Hengelose samenleving mogelijk te maken. Via de Slingerbeurs kwam de BON uiteindelijk met ons in contact. “Het mooiste vonden wij dat de ontwerpers, Marjolein van Koelen en Janiev Damhuis, ook nog eens bewoners zijn uit onze buurt!”

Van tekentafel naar ontwerp

Na een verkennend gesprek met BON zijn we in de buurt gaan zoeken naar inspiratie; op zoek naar iets wat écht kenmerkend is voor de wijk. Dit resulteerde in een aantal grove schetsen. Uit deze schetsen bleek dat het torentje van de voormalige Wilderinkschool de grootste eyecatcher was. Dit torentje is dan ook terug te vinden op het uiteindelijke ontwerp. De oplettende kijker herkent misschien ook de kenmerkende halfronde doorgangen. Ook dit hebben we terug laten komen in het ontwerp.

Deel dit bericht: